Sfeerfoto van Vroege Vogels
Vroege Vogels
Vroege Vogels

Elke vrijdag vanaf 19.50u opnpo2

Elke zondag van 7 uur tot 10 uur op

Natuur, milieu, klimaat en dierenwelzijn in Nederland staan centraal. Als 'advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu' maakt Vroege Vogels zich al meer dan 40 jaar hard voor een groener Nederland.
Vroege Vogels

Middelpunt van Nederland

7 jul 2017
  •  
leestijd 1 minuten
Goudsberg
De Goudsberg bij Lunteren is niet alleen het middelpunt van Nederland maar ook een plek vol geschiedenis. Prehistorische akkers, oude wildwallen, een Germaanse put.. met landschapsobjecten en gemarkeerde paden is het verleden zichtbaar gemaakt voor de wandelaar.
Vanaf 2013 is het verhaal over het ontstaan van het landschap in het bijzondere Veluwse gebied rondom de Lunterse Goudsberg leesbaar, zichtbaar, beleefbaar en toegankelijk gemaakt. Landschapsobjecten, paden, zichtlijnen en gemarkeerde routes ontsluiten nu sporen, objecten en structuren die verborgen in het landschap aanwezig waren. Het hier gelegen geografische Middelpunt van Nederland is nu vertrekpunt en einddoel van een spannende ontdekkingstocht door dit uitgestrekte gebied.
In het Goudsberggebied ligt het grootste Celtic Field en de langste wildwal van Nederland, een Germaanse Put, een Hessenweg, een levende zandverstuiving, restanten van 19de-eeuwse zand- en grindwinning, een rijksmonumentaal bos in de vorm van een boeket met daar middenin een torenachtige koepel, en natuurlijk dat nieuwsgierig makende Middelpunt van Nederland.

Meer over:

landschap

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar