Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Microsoft start inzameling van E-waste

  •  
05-10-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
ewaste_03.jpg
Om het recyclen van ‘E-waste’ onder de aandacht te brengen, roepen klimaatorganisatie 10:10 en Microsoft alle Nederlanders op hun oude apparatuur apart in te zamelen. Op woensdag 10 oktober, de Dag van de Duurzaamheid, worden door het hele land extra plaatsen gecreëerd waar het ICT-afval ingeleverd kan worden.
Wegwerp-apparaten
De laatste jaren steeds meer nieuwe telefoons, laptops, tv’s, spelcomputers en andere apparatuur. Van alle oude apparaten wordt slechts één derde gerecycled, blijkt uit cijfers van ICT-Milieu. Een professioneel recyclingproces zou grondstoffen besparen en mens en milieu tegen vrijkomende stoffen beschermen.
Inzamelingen van Schiphol tot Texel
Microsoft levert zijn bijdrage aan de Dag van Duurzaamheid door een inzamelactie voor E-waste. Op het hoofdkantoor van Microsoft Nederland op Schiphol zullen bakken staan waar oude apparaten ingeleverd kunnen worden. Bij de bakken zullen ook experts aanwezig zijn die de persoonlijke informatie verwijderen die nog op de schijf of in het geheugens opgeslagen staat. Daarnaast vinden er in Texel en Utrecht inzamel-acties voor E-waste plaats.
Inleveren bij milieustraat
Consumenten kunnen hun oude ICT-apparatuur inleveren bij de milieustraat van de eigen gemeente. Via de gemeente kan iedereen informatie krijgen wat de vaste inleverpunten zijn voor particulieren.
Tevens is het mogelijk om een eigen inzamelingsactie te organiseren. Meer informatie staat op de website van 10:10 .
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.