Vroege Vogels

Mexico verscherpt grensbewaking wegens kerstbomen

  •  
28-11-2005
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
vv_newsimg_153158.jpg
De Mexicaanse overheid heeft meer dan honderd extra beambten naar de grens met de Verenigde Staten gedirigeerd. Het aanvullende personeel moet controles uitvoeren op Amerikaanse en Canadese kerstbomen die Mexico binnengaan. De Mexicaanse regering wil dat de bomen worden gecontroleerd op mogelijk schadelijke insecten.
Volgens de Britse zender BBC is de actie eigenlijk gericht op bescherming van de nationale kerstbomenmarkt. Die beleeft vooral dankzij overheidssubsidies momenteel goede tijden. Mexicaanse kerstbomen kosten maar de helft van de Amerikaanse en Canadese tegenhangers en de regering ziet graag dat de Mexicanen een nationale boom opzetten.
De meeste Mexicanen versieren tijdens kerst Noord-Amerikaanse bomen. De kerstbomenbranche in Mexico hoopt nu de nationale markt te gaan domineren en uiteindelijk ook de bomen te kunnen afzetten in de Verenigde Staten en Canada.
Bron: ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.