Vroege Vogels

Metro kleurt groen

  •  
13-11-2007
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
metro.jpg
Metro, de uitvinder van het gratis dagblad, kleurt dinsdag 13 november helemaal groen. Niet alleen is iedere pagina van de krant letterlijk groen gekleurd, ook redactioneel staat Metro in het teken van het klimaat, milieu en de veranderingen hierin. Met deze actie wordt extra aandacht gevraagd voor het IPCC-congres dat van 12 tot en met 26 november in Valencia wordt georganiseerd.
Het IPCC (Intergovernmental Panel on Climate Change), een organisatie van de Verenigde Naties dat de risico’s van de klimaatverandering evalueert, heeft dit jaar samen met de voormalige Amerikaanse vice-president Al Gore de Nobelprijs voor de Vrede toegekend gekregen.
Al Gore zal in deze Metro-editie een toelichting geven op zijn visie op klimaatverandering en de maatregelen om deze tegen te gaan. Daarnaast zullen er diverse reportages te lezen zijn over de onderwerpen natuur, milieu en klimaat waaronder een item over het team van de Nuna IV dat onlangs de World Solar Challenge won. Tenslotte zullen op iedere pagina praktische en makkelijk uitvoerbare tips te lezen zijn om zelf ‘groener’ te worden.
Metro kleurt niet alleen in Nederland groen, maar ook in alle 20 andere landen waar Metro verschijnt. Meer dan 20 miljoen mensen wereldwijd worden op deze manier geïnformeerd over en bewust gemaakt op de effecten van klimaatverandering.
Bron: Metro

Meer over:

nieuws - milieu
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.