Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Meteorologen: 2015 wordt warmste jaar

  •  
21-07-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
sunshine-1461984.jpg
Amerikaanse meteorologen weten het zeker: 2015 is wereldwijd op weg om het warmste jaar te worden sinds de mens weergegevens bijhoudt. Bijna elke maand wordt het warmterecord gebroken. Juni was al de vierde maand van dit jaar die gemiddeld warmer was dan het vorige record.
In juni bedroeg over de hele wereld gemeten de gemiddelde temperatuur 16,33 graden, waarmee het oude record met 0,12 graden werd overschreden. Normaal gesproken gaan temperatuurrecords met slechts één of twee honderdsten omhoog. De gemiddelde temperatuur in de eerste zes maanden op aarde bedroeg 14,35 graden, een zesde graad warmer dan in het recordjaar 2010.
Vorige week meldden wetenschappers dat de opwarming van de aarde inmiddels een onomkeerbaar proces is. Zelfs al zou de uitstoot van alle broeikasgassen nu worden gestopt, dan nog zou de opwarming eeuwen doorgaan.
Bron: ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.