Sfeerfoto van Vroege Vogels
Vroege Vogels
Vroege Vogels

Nieuw TV-seizoen start april 2022npo2

Elke zondag van 7 uur tot 10 uur op

Natuur, milieu, klimaat en dierenwelzijn in Nederland staan centraal. Als 'advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu' maakt Vroege Vogels zich al meer dan 40 jaar hard voor een groener Nederland.
Vroege Vogels

Met Staatsbosbeheer naar de grote grazers

20 jun 2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
edelhgerten

© Fotograaf: Kasteelheertje

Na de vele discussies deze winter over de Oostvaardersplassen, wil Staatsbosbeheer belangstellenden in alle rust het leefgebied van de grote grazers laten zien. Dit deel, het hart van de Oostvaardersplassen, is normaal gesproken niet toegankelijk voor bezoekers.

Naar grazers kijken

Met de boswachter en eventueel een dierenarts kunnen kleine groepjes belangstellenden de komende tijd zien hoe het gaat met de konikpaarden, Heckrunderen en edelherten in het natuurgebied tussen Lelystad en Almere. Inschrijven kan vanaf volgende week. Bezoekers worden geacht zich aan de huisregels in het natuurgebied te houden waar rust voor de dieren belangrijk is, aldus Staatsbosbeheer dat op veel belangstellenden rekent.
Afgelopen winter was er veel te doen over het gebrek aan voedsel en het niet bijvoeren van de dieren in de Oostvaardersplassen. De provincie Flevoland besloot de wilde dieren toch te laten bijvoeren. Ruim 3200 grote grazers overleefden de winter niet.
Bron: ANP

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar