Sfeerfoto van Vroege Vogels
Vroege Vogels

Vroege Vogels

Elke vrijdag om 19.35 uur opnpo2

Elke zondag van 7 uur tot 10 uur op

Dierenwelzijn, milieu, klimaat en natuur in Nederland staan centraal. Als 'advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu' maakt Vroege Vogels zich al meer dan 40 jaar hard voor een groener Nederland.

VOLG ONS

Vroege Vogels

Met je smartphone het bos in!

6 mrt 2014
  •  
leestijd 1 minuut
Smartphone_kikker.png
Voor steeds minder kinderen in Nederland is een wandeling door de natuur een vanzelfsprekendheid. Ze zijn veel te druk met hun tablet of smartphone, om te gamen, te whatsappen of om social media te bezoeken. En dat moet anders, vind Jolanda Pikkaart. Volgens haar is de oplossing om techniek en natuur met elkaar te combineren.
‘Stuur je kinderen naar buiten met hun smartphone om ze zo weer te interesseren voor natuur. Speel een natuurgame, volg een gps-tocht of gebruik die vogelapp en daarna kan de telefoon weer de tas in’. Ze schreef er een boek over, ‘ Met je smartphone het bos in’.
Schepnetje
Vroeger gingen kinderen met een schepnetje de sloot verkennen. Nu verklappen slootjes al hun geheimen als je ook een digitale (onderwater)camera, gps en Google Earth inzet. En zo zijn er eindeloos veel ideeën. Maak met je smartphone een foto van een vogel, het geluid neem je op en een speciale app determineert welke soort je hoort en ziet. Of plaats een schaal met slakken onder een documentcamera: nu kruipen de slakken ineens over het digibord in de klas. Zo breng je de natuur de school binnen.
Het boek verschijnt op 12 maart, tijdens de Boomfeestdag van Staatsbosbeheer.
Titel: Met je smartphone het bos in
Auteur: Jolanda Pikkaart   
Omvang :  blz. 148
Afwerking : geïllustreerd en gebonden
ISBN : 9789088917103
Prijs : € 19,95
Uitgeverij: LezenLerenDelen

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.

Sfeerbeeld BNNVARA programma's