Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Met groene voeten naar het Haagse Plein

  •  
03-07-2008
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
binnenhof.jpg
Met een parade van groen geschilderde voeten vragen 150 Europese jongeren uit dertig verschillende landen vrijdag in Den Haag aandacht voor duurzame consumptie. De actie is een onderdeel van YouPEC, een Europese jongerenconferentie die deze week plaatsvindt in de Noord-Hollandse plaats Bakkum. Dat maakte Milieudefensie woensdag bekend.
De jongeren lopen vanaf het Centraal Station naar het Plein. Daar overhandigen zij bij de ingang van de Tweede Kamer de eerste exemplaren van een Europese verklaring over duurzaam consumeren aan staatssecretaris Frans Timmermans (Buitenlandse Zaken) en Rolf-Jan Hoeve van de Nederlandse vertegenwoordiging van Stavros Dimas, de eurocommissaris van milieu.
De jongeren willen laten zien dat overal in Europa zorgen bestaan over het milieu en dat zij meedenken over de problematiek. In de verklaring doen de jongelui aanbevelingen om het consumptiebeleid sterk en duurzaam te maken. YouPEC (European Youth PErspective on Consumption) is een jaarlijkse jongerenconferentie op het gebied van duurzaam consumeren.
Tijdens de conferentie verdiepen de Europese jongeren zich met workshops, lezingen en brainstormsessies verder in het onderwerp. De meeste deelnemers zijn in eigen land al actief op het gebied van milieu.
Bron: ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.