Vroege Vogels

'Mes flink in de veehouderij' volgens stikstofadvies

  •    •  
25-06-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
816 keer bekeken
  •  
stikstof_industrie_mest_vliegtuig_bouw

© Bron Pixabay

Het mes moet flink in de veehouderij in het Groene Hart en de Gelderse Vallei. Dit is een eerste stap om de stikstofproblematiek aan te pakken, en helpt bovendien het klimaat en de waterkwaliteit. Verder creëert het in de Gelderse Vallei de ruimte voor andere opgaven als natuur, bos of woningbouw. Die aanbevelingen maken deel uit van het advies Naar een ontspannen Nederland dat volgende week wordt uitgereikt aan het ministerie van LNV, meldt De Telegraaf.


Stikstofprofessor Jan Willem Erisman en landschapsarchitect Berno Strootman zijn door demissionair minister Carola Schouten (Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit) gevraagd om het stuk te schrijven dat ook bedoeld is als advies bij de formatie. "Ons advies kijkt niet alleen naar stikstof, maar ook naar andere milieuverplichtingen waar Nederland de komende jaren aan moet voldoen", verklaart Erisman. "Zoals bijvoorbeeld het klimaat en de Europese kaderrichtlijn Water. Tot nu toe bekijkt men deze uitdagingen te veel per dossier. Het is voor het eerst dat we alles samenpakken."


Bron: ANP

Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (2)

johcor10
johcor1025 jun. 2021 - 19:56

Stikstof reductie, prima, onontkoombaar. Maar hoe is het in 'hemelsnaam' mogelijk, dat Zandvoort geen haar breed in de weg wordt gelegd om de Formule-1 races - het voorbeeld van volstrekt onnodige stikstofspuiterij - zijn stinkende gang te laten gaan? Max Verstappen, het nationale symbool van achteloosheid ten aanzien van ons milieu! En al zijn fans? Toonbeeld van onmiskenbare minachting voor onze leefomgeving! Hoe leg je dit uit aan al die agrariërs die hun activiteiten moeten halveren, omdat ze te veel stikstof produceren? Dit grenst aan volstrekte ongeloofwaardigheid. ..............en toch gebeurt het zomaar.

schilderes
schilderes25 jun. 2021 - 12:54

Het mes in de veehouderij ............ Het mes gaat natuurlijk al voortdurend door het vee, maar die stakkerds worden weer aangevuld. Nou meneer Erisman, laat u zich maar niet in de luren leggen door Schouten. Anders kronkelt zij alweer voor de grote bedrijven en gebeurt er niets.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.