Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

'Mes flink in de veehouderij' volgens stikstofadvies

  •  
25-06-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
838 keer bekeken
  •  
stikstof_industrie_mest_vliegtuig_bouw

© Bron Pixabay

Het mes moet flink in de veehouderij in het Groene Hart en de Gelderse Vallei. Dit is een eerste stap om de stikstofproblematiek aan te pakken, en helpt bovendien het klimaat en de waterkwaliteit. Verder creëert het in de Gelderse Vallei de ruimte voor andere opgaven als natuur, bos of woningbouw. Die aanbevelingen maken deel uit van het advies Naar een ontspannen Nederland dat volgende week wordt uitgereikt aan het ministerie van LNV, meldt De Telegraaf.


Stikstofprofessor Jan Willem Erisman en landschapsarchitect Berno Strootman zijn door demissionair minister Carola Schouten (Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit) gevraagd om het stuk te schrijven dat ook bedoeld is als advies bij de formatie. "Ons advies kijkt niet alleen naar stikstof, maar ook naar andere milieuverplichtingen waar Nederland de komende jaren aan moet voldoen", verklaart Erisman. "Zoals bijvoorbeeld het klimaat en de Europese kaderrichtlijn Water. Tot nu toe bekijkt men deze uitdagingen te veel per dossier. Het is voor het eerst dat we alles samenpakken."


Bron: ANP

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.