Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Mereldagboek - vroege ochtendzang

  •  
07-05-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Om half vijf zijn de eerste tonen van de merelzang al te horen in de achtertuin van dagboekschrijver Hay Wijnhoven. Mannetjes laten op die manier weten dat ze nog steeds de scepter zwaaien in hun territorium. Geluidenverzamelaar Henk Meeuwsen probeert het geluid van merelmannetje Lex te vangen, maar die laat nog even op zich wachten..
Hay is twee weken op vakantie, dus vroegen we geluidenman Henk Meeuwsen om langs te komen.  De eerste merel liet al om half vijf van zich horen, een paar huizen verderop. Een kwartier later nog eentje, wat dichterbij. Maar geen Lex. Waarom reageerde hij niet? Er zou toch niks gebeurd zijn?
Ik besloot wat rozijnen te strooien, die Hay voor ons had achtergelaten. En ja hoor, nog geen tien minuten later was ie er ineens: Lex, die weliswaar geen geluid maakte maar wel onmiddellijk wat rozijnen oppikte. Voor we het wisten was ie al weer verdwenen, over de heg naar de buren. Van Luca trouwens geen spoor, zou ze nog wel op het nest zitten? Missen ze de rozijnen nu Hay op vakantie is?
Zondag 9 mei worden er vijf exemplaren van het Mereldagboek (inclusief CD) verloot onder nieuwsbrief-abonnees. Bent u nog geen lid? U kunt zich hier  aanmelden.

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.