Sfeerfoto van Vroege Vogels
Vroege Vogels
Vroege Vogels

Elke zaterdag om 19.50 opnpo2

Elke zondag van 7 uur tot 10 uur op

Natuur, milieu, klimaat en dierenwelzijn in Nederland staan centraal. Als 'advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu' maakt Vroege Vogels zich al meer dan 40 jaar hard voor een groener Nederland.
Vroege Vogels

Meppel wint eerste Stadsvogelprijs

  •  
12-11-2007
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
mus_01.jpg
De gemeente Meppel heeft de eerste Stadsvogelprijs gewonnen. De prijs is door Vogelbescherming Nederland in het leven geroepen om projecten voor stadsvogels te stimuleren. Meppel wint de prijs met het project Berggierslanden, een nieuwbouwwijk met ruimte voor mensen en vogels.
De jury is van mening dat het project Berggierslanden boven de andere projecten uitsteekt, omdat Meppel een totaalpakket op een woonwijk heeft toegepast. In de wijk zijn natuurontwikkelingszones aangelegd, gierzwaluwnesten in de woningen ingemetseld, vogelplankjes opgehangen en vogelvriendelijke tuinen aangelegd.
De jury: "De nieuwe wijk in Meppel is een voorbeeld van vogelvriendelijk bouwen en inrichten en stimuleert haar bewoners om het voorbeeld van de gemeente te volgen. Een voorbeeld voor veel gemeenten en een stap voorwaarts voor stedelijke ontwikkeling en stadsvogels."
De gemeente Meppel was samen met Capelle aan den IJssel, Hardenberg en Utrecht genomineerd voor de Stadsvogelprijs. De prijs bestaat uit een geldbedrag van 20.000 euro, te besteden aan een nieuw stadsvogelproject. Meppel kan daarbij rekenen op inhoudelijk advies van Vogelbescherming.
Vogelbescherming Nederland heeft de prijs uitgeschreven om gemeenten te motiveren om goede projecten voor stadsvogels op te zetten en om mensen bewust te maken van de vogels in hun stad. Nederland is aan het verstedelijken en daardoor moeten steeds meer vogels hun voedsel en schuilplaatsen in de steden vinden. Dat is voor veel vogels een hele opgave. Soorten als bijvoorbeeld de huismus en gierzwaluw hebben het daardoor moeilijk. De stadsvogels kunnen daarbij onze hulp hard gebruiken. Vogelbescherming reikt volgend jaar opnieuw de Stadsvogelprijs uit.
Bron: Vogelbescherming

Meer over:

nieuws - natuur

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar