Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Meppel wint eerste Stadsvogelprijs

  •  
12-11-2007
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
60 keer bekeken
  •  
mus_01.jpg
De gemeente Meppel heeft de eerste Stadsvogelprijs gewonnen. De prijs is door Vogelbescherming Nederland in het leven geroepen om projecten voor stadsvogels te stimuleren. Meppel wint de prijs met het project Berggierslanden, een nieuwbouwwijk met ruimte voor mensen en vogels.
De jury is van mening dat het project Berggierslanden boven de andere projecten uitsteekt, omdat Meppel een totaalpakket op een woonwijk heeft toegepast. In de wijk zijn natuurontwikkelingszones aangelegd, gierzwaluwnesten in de woningen ingemetseld, vogelplankjes opgehangen en vogelvriendelijke tuinen aangelegd.
De jury: "De nieuwe wijk in Meppel is een voorbeeld van vogelvriendelijk bouwen en inrichten en stimuleert haar bewoners om het voorbeeld van de gemeente te volgen. Een voorbeeld voor veel gemeenten en een stap voorwaarts voor stedelijke ontwikkeling en stadsvogels."
De gemeente Meppel was samen met Capelle aan den IJssel, Hardenberg en Utrecht genomineerd voor de Stadsvogelprijs. De prijs bestaat uit een geldbedrag van 20.000 euro, te besteden aan een nieuw stadsvogelproject. Meppel kan daarbij rekenen op inhoudelijk advies van Vogelbescherming.
Vogelbescherming Nederland heeft de prijs uitgeschreven om gemeenten te motiveren om goede projecten voor stadsvogels op te zetten en om mensen bewust te maken van de vogels in hun stad. Nederland is aan het verstedelijken en daardoor moeten steeds meer vogels hun voedsel en schuilplaatsen in de steden vinden. Dat is voor veel vogels een hele opgave. Soorten als bijvoorbeeld de huismus en gierzwaluw hebben het daardoor moeilijk. De stadsvogels kunnen daarbij onze hulp hard gebruiken. Vogelbescherming reikt volgend jaar opnieuw de Stadsvogelprijs uit.
Bron: Vogelbescherming

Meer over:

nieuws - natuur
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.