Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

'Mensen onderschatten kosten van huisdier'

  •  
06-08-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
hond_27.jpg
Mensen onderschatten de kosten van het houden van een huisdier. Verwaarlozing van hun beesten sluipt er soms ongemerkt in omdat de eigenaren geen geld hebben voor de juiste verzorging.
Dierenpolitie
Die indruk heeft de dierenpolitie van het regiokorps Noord- en Oost-Gelderland. Maandag maakte het korps bekend dat de dierenagenten sinds januari van dit jaar 652 meldingen hebben afgehandeld in het voornamelijk landelijke gebied van dit korps. Noord- en Oost-Gelderland omvat de Achterhoek en een groot deel van de Veluwe.
Verwaarlozen
Volgens het korps hebben diereneigenaren vaak niet door dat ze hun beest verwaarlozen. Ze snappen niet altijd wat de politie komt doen, aldus een woordvoerster. Zo vond de politie in Wezep een zodanig ondervoede hond, dat het dier alleen te redden was met heel duur extra verrijkt voer. Maar omdat het baasje dat niet kon betalen, is de hond afgemaakt.
Bron: ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.