Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Mensen in kooi

  •  
18-06-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
kooi.jpg
Om 1 miljoen handtekeningen bij elkaar te krijgen voor het Europese Burgerinitiatief tegen dierproeven, zullen 6 vrijwilligers zich op woensdag 19 juni urenlang laten opsluiten in een kooi in het centrum van Alkmaar.
Honden, katten, konijnen en vele andere dieren worden nog steeds opzettelijk ziek gemaakt en gedood in Europa.
Hersenexperimenten
ADC-campagneleider Molenaar: 'Het gaat om meer dan 12 miljoen proefdieren. Honden bijvoorbeeld, worden veel gebruikt in giftigheidstesten. Zij moeten maandenlang hoge doseringen van potentieel giftige stoffen slikken of inhaleren. Katten zijn de dupe in hersenexperimenten, waarbij geboord wordt in de schedel van de dieren. Konijnen worden nog steeds gebruikt in oogirritatietesten, ondanks het feit dat hier al lang alternatieven voor zijn.'
Verbod op dierproeven
Al meer dan 350.000 mensen hebben het Europese Burgerinitiatief tegen dierproeven getekend. Molenaar: 'We hebben 1 miljoen handtekeningen nodig vóór 1 november 2013. Via deze actie willen we aandacht vragen voor het lijden van proefdieren en kunnen mensen direct in actie komen door het Europese Burgerinitiatief te tekenen. Met 1 miljoen handtekeningen zal de Europese Commissie zich moeten buigen over een verbod op dierproeven.'
Bron: ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.