Sfeerfoto van Vroege Vogels
Vroege Vogels
Vroege Vogels

Elke vrijdag vanaf 19.50u opnpo2

Elke zondag van 7 uur tot 10 uur op

Natuur, milieu, klimaat en dierenwelzijn in Nederland staan centraal. Als 'advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu' maakt Vroege Vogels zich al meer dan 40 jaar hard voor een groener Nederland.
Vroege Vogels

Menselijke ketting eist sluiting kerncentrale Tihange

15 jun 2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
WISE_kerncentral_tihange

© Bron: WISE

Van brand tot scheuren, kerncentrale Tihange wordt geplaagd door een hele serie incidenten en ongelukken. De drie kerncentrales van Tihange liggen aan de Maas, 60 kilometer van Maastricht, in Belgisch Limburg. Als er in Tihange een kernramp plaatsvindt zouden grote delen van Nederland ernstig besmet kunnen raken.

Menselijke ketting vormen

Op zondag 25 juni gaan tienduizenden mensen hand-in-hand een ketting vormen van Aken, via Maastricht en Luik naar de kerncentrales in Tihange. De gevaarlijke kerncentrales moeten dicht. Organisaties uit Duitsland, België en Nederland, politiek en burgers slaan letterlijk de handen ineen en roepen iedereen om zich aan te sluiten. 
De actie wordt ondersteund door vrijwel alle Limburgse gemeenten en de Provincie. Carnavalsverenigingen, kloosterordes, boeren en - op de PVV na – alle politieke partijen in Limburg roepen op tot deelname. Maar ook uit de rest van Nederland doen mensen mee.

Meelopen in de menselijke ketting

Om de logistiek in goede banen te leiden vraagt de organisatie WISE aan de mensen om zich aan te melden via hun site.
Meer informatie op de site van WISE over de menselijke ketting .

Meer over:

wise, tihange

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar