Vroege Vogels

Menselijke ketting eist sluiting kerncentrale Tihange

  •  
15-06-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
WISE_kerncentral_tihange

© Bron: WISE

Van brand tot scheuren, kerncentrale Tihange wordt geplaagd door een hele serie incidenten en ongelukken. De drie kerncentrales van Tihange liggen aan de Maas, 60 kilometer van Maastricht, in Belgisch Limburg. Als er in Tihange een kernramp plaatsvindt zouden grote delen van Nederland ernstig besmet kunnen raken.

Menselijke ketting vormen

Op zondag 25 juni gaan tienduizenden mensen hand-in-hand een ketting vormen van Aken, via Maastricht en Luik naar de kerncentrales in Tihange. De gevaarlijke kerncentrales moeten dicht. Organisaties uit Duitsland, België en Nederland, politiek en burgers slaan letterlijk de handen ineen en roepen iedereen om zich aan te sluiten. 
De actie wordt ondersteund door vrijwel alle Limburgse gemeenten en de Provincie. Carnavalsverenigingen, kloosterordes, boeren en - op de PVV na – alle politieke partijen in Limburg roepen op tot deelname. Maar ook uit de rest van Nederland doen mensen mee.

Meelopen in de menselijke ketting

Om de logistiek in goede banen te leiden vraagt de organisatie WISE aan de mensen om zich aan te melden via hun site.
Meer informatie op de site van WISE over de menselijke ketting .

Meer over:

wise, tihange
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.