Sfeerfoto van Vroege Vogels
Vroege Vogels
Vroege Vogels

Elke zaterdag om 19.50 opnpo2

Elke zondag van 7 uur tot 10 uur op

Natuur, milieu, klimaat en dierenwelzijn in Nederland staan centraal. Als 'advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu' maakt Vroege Vogels zich al meer dan 40 jaar hard voor een groener Nederland.
Vroege Vogels

Menno op Rottumerplaat, akkerkruiden en alle overige onderwerpen

  •  
15-08-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
178 keer bekeken
  •  
rottum_01.jpg
Luister de overige reportages en interviews uit de uitzending van 15 augustus 2021 terug op de volgende startpunten:

01:39:25  - Menno op Rottum
02:07:27  - Het akkerboek
02:17:38  - Wat leert de wetenschap van schaatsenrijders?

Menno op Rottum

Menno is deze dagen op een van de meest bijzondere natuurplekken van Nederland: Rottum. Bekend geworden door onder andere Godfried Bomans en Jan Wolkers, die er in 1971 bivakkeerden. Voor Vroege Vogels TV mag Menno bij hoge uitzondering naar deze zeer afgelegen en beschermde plek. In de uitzending bellen we met hem.

Het seizoen van Vroege Vogels TV begint aankomende vrijdag (20 augustus) met een uitzending over de stuwwal bij het Gelderse Groesbeek. 

Het akkerboek

Wuivend graan, kleurrijke bloemen, zingende veldleeuweriken en roepende patrijzen. Volgens het onlangs uitgekomen ‘Akkerboek’ zou het Nederlandse akkerlandschap er zó uit moeten zien. Helaas hebben de bloemrijke akkers van weleer plaats gemaakt voor soortenarme vegetaties. Maar als het aan de schrijvers van ‘Het Akkerboek’ ligt, komt daar verandering in.
Bloemrijke tarwe-akker

Bloemrijke tarwe-akker

© Henny Radstaak

Wat leert de wetenschap van schaatsenrijders?

Hoe mooi is het om je als wetenschapper te laten inspireren door de natuur. Van de stekelnoot naar klittenband en van de specht naar schokdempers. Sinds kort is daar een robot bijgekomen die op het water kan lopen en springen. Een insect is de inspiratiebron voor deze uitvinding. Entomoloog David Tempelman vertelt over de techniek van de schaatsenrijder.
schaatsenrijder

© stakkie

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.