Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Meningen verdeeld over komst van de wolf

  •  
13-09-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
61 keer bekeken
  •  
wolf_02.jpg
Van ongeveer de helft van de Nederlanders mag hij komen, de wolf. Een derde vindt ons land echter te klein en vreest overlast door dit roofdier. Dat blijkt uit onderzoek dat Bureau Intomart deed in opdracht van staatssecretaris Henk Bleker (Natuur). Bleker stuurde het rapport donderdag naar de Tweede Kamer.
Wolvenplan
Deskundigen wijzen er al langer op dat de wolf hoogstwaarschijnlijk naar Nederland komt, maar kunnen niet voorspellen wanneer. Bleker werkt daarom aan een ,,wolvenplan'' waarin moet komen te staan in welk gebied het dier kan leven en wat er zou moeten gebeuren met wolven die problemen opleveren. Voor- en tegenstanders zulen worden betrokken bij de vormgeving van het plan.
Evenwicht
Volgens het onderzoek vinden voorstanders dat de wolf zorgt voor een natuurlijk evenwicht. Tegenstanders zien het roofdier als een gevaar voor mens en dier. Natuurmonumenten stelde eerder al het als de kroon op het Nederlandse natuurbeleid te zien als de wolf zich hier weer thuisvoelt. Deze zomer is op ongeveer 200 kilometer van de Nederlandse grens in Duitsland een nest met jonge wolven gesignaleerd
Bron: ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.