Sfeerfoto van Vroege Vogels
Vroege Vogels
Vroege Vogels

Elke vrijdag vanaf 19.50u opnpo2

Elke zondag van 7 uur tot 10 uur op

Natuur, milieu, klimaat en dierenwelzijn in Nederland staan centraal. Als 'advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu' maakt Vroege Vogels zich al meer dan 40 jaar hard voor een groener Nederland.
Vroege Vogels

Memory: test je kennis over kuikens

26 jun 2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
54 keer bekeken
memory_kuiken
Het is de tijd van loslopende jonge vogels. Maar zelfs voor een doorgewinterde vogelaar kan het moeilijk zijn om zo'n kuikentje te herkennen. Pas als de ouder haar of zijn jong komt beschermen, weet je om welke soort het gaat. Jonge vogels lijken vaak totaal niet op de oudervogel en vertonen niet hetzelfde gedrag. Herken jij de kuikens in dit  spelletje memory! Zoek zo snel mogelijk de ouder bij het kuiken in zo min mogelijk zetten.
Als je een donzig kuikentje ziet los lopen, is dat meestal een nestvlieder. Deze kuikens verlaten het nest kort nadat ze uit het ei zijn gekropen en ze zijn al deels in staat om voor zichzelf te zorgen. Maar je hebt ook zogenaamde nestblijvers. Deze kuikens worden juist kaal en blind geboren. Zij blijven langer afhankelijk van hun ouders en ontwikkelen zich verder in het nest. Maar zelfs als ze na een tijdje uitvliegen, lijken ze totaal nog niet op hun ouders.

Let op! Verstoor geen nesten en en laat kleine vogeltjes met rust. Het is normaal dat jonge vogels hun nest verlaten als ze nog niet kunnen vliegen. Lees meer hierover de de website van Vogelbescherming Nederland.

Meer over:

kuiken, memory

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar