Vroege Vogels

Meldpunt paardenmishandeling

  •  
04-12-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
paard_moreau.jpg

© Fotograaf: Moreau

Een speciaal meldpunt voor paardenmishandelingen gaat donderdag open. Het meldpunt is een initiatief van de stichting Zinloos Geweld tegen Dieren, die ook een beloning van 10.000 euro heeft uitgeloofd voor de tip die leidt tot arrestatie van de paardenbeul.

Waarschuwing

Manegehouders, paardenbezitters en dierenliefhebbers kunnen terecht bij het meldpunt, dat 24 uur per dag telefonisch bereikbaar is. Als er een melding van een verdachte situatie binnenkomt, zorgt de meldkamer dat iedereen in die omgeving wordt gebeld. Zo kunnen veel meer mensen tegelijk uitkijken naar een mogelijke verdachte, zodat de pakkans groter wordt, aldus de initiatiefnemers.
Politie
De politie heeft geen bezwaar tegen het meldpunt, zei een woordvoerder woensdag. ,,Als die melding ook maar bij de politie terechtkomt. Dan kunnen wij ook actie ondernemen.''
Mishandeling
In het afgelopen jaar zijn meer dan tachtig paarden en pony's mishandeld. Een of meer daders steken merries met een puntige stok of een stanleymes in en rond de geslachtsdelen. De politie zoekt met een landelijk team naar een dader, maar er is nog nooit iemand betrapt.
Bron: ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.