Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Meldpunt Kappen heropent!

  •  
09-09-2010
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
Ook dit kapseizoen inventariseert Vroege Vogels samen met de Bomenstichting hoeveel bomen onterecht dreigen te worden gekapt. Want nog steeds sneuvelt er nog onnodig veel groen in Nederland. Van een rij eiken die moet verdwijnen vanwege de komst van een snelweg tot een bedreigde beuk op een marktplein. Ga naar www.meldpuntkappen.nl
De contactpersonen van de Bomenstichting gaan -waar mogelijk en zinvol- reageren op meldingen. Maar ook u kunt zelf iets aan het tegengaan van de kap doen. Kijk hier voor tips .
De kapmelding uit het Kastanjedal in Beek-Ubbergen leidde vorig seizoen tot kamervragen en een reactie van minister Verburg van LNV. Het unieke essenbronbos, dat in Nederland alleen op die plek en in Zuid-Limburg voorkomt, werd bedreigd door bouwplannen. Om dit te kunnen realiseren, had de provincie Gelderland besloten het stukje natuur uit de Ecologische Hoofdstructuur te halen. "Een misser van de eerste orde", vonden de Gelderse Milieufederatie en de bomenstichting.
Een eerder succes van het Meldpunt Kappen! is het behoud van duizenden bomen in de Gelderse gemeente Buren. De gemeente wilde om te bezuinigen aanvankelijk die bomen kappen, omdat het onderhoud te veel geld kostte. Dankzij de bezwaren heeft de gemeente het plan ingetrokken. Ook zorgde het Meldpunt Kappen voor het behoud van een oude boom op een industrieterrein in Enschede. De boom is nu dan ook tot Vroege Vogelsboom gedoopt.
Uit de inventarisatie van Vroege Vogels en de Bomenstichting in 2008 bleek dat zeker 100.000 bomen onterecht werden bedreigd met kap. Dreigen er bij u in de omgeving ook bomen gekapt te worden dan kunt u dat melden op de speciale website www.meldpuntkappen.nl
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.