Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Meldpunt geopend voor zieke of dode reptielen, amfibieën en vissen

  •  
25-02-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
58 keer bekeken
  •  
reptielendood

© Platgereden reptielen door Mountainbikers - Bron Anton van Beek

Wie zieke of dode reptielen, amfibieën en vissen tegenkomt, kan deze vanaf donderdag doorgeven bij een nieuw meldpunt. Kennisorganisatie RAVON opent dat meldpunt om zicht te krijgen welke ziektes bepaalde diersoorten in Nederland bedreigen.

Onderzoek naar ziektes

Populaties vissen, reptielen of amfibieën kunnen door ziektes verdwijnen, waarmee het voortbestaan van zeldzame soorten in gevaar komt. De organisatie, die onderzoek doet naar verschillende ziektes, ontving al zo'n 250 meldingen per jaar over zieke dieren. RAVON hoopt dat dat er door het speciale meldpunt meer worden.

Bezorgde natuurliefhebbers kunnen nu op een eenvoudige manier met een foto of beschrijving een ziek beest doorgeven op de website. Tipgevers worden geadviseerd zich aan een bepaald hygiëneprotocol te houden. Ook is uitgelegd wat de meest opvallende ziektes zijn. Alle zieke of dode dieren kunnen worden aangemeld, al is het volgens de organisatie niet nodig om foto's van platgereden padden te sturen.

Bron: ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.