Vroege Vogels

Meldpunt als wapen tegen energieverspilling huurhuizen

  •  
26-11-2007
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
huurhuizen.jpg
Verhuurders van huizen moeten meer investeren in woningisolatie en energiebesparende verwarmingsketels. Dat vinden de Woonbond en Stichting Natuur en Milieu. Om de verhuurders meer en vaker te kunnen confronteren met de situatie in slecht geïsoleerde woningen begonnen beide organisaties maandag het 'meldpunt energieverspilling', zo lieten de organisaties weten.
Huurders van slecht geïsoleerde woningen kunnen deze aanmelden op www.meldpuntenergieverspilling.nl . Volgens de initiatiefnemers wonen een miljoen huurders in slecht geïsoleerde huizen. "Daardoor zijn hun energielasten hoog en is hun wooncomfort laag. Bovendien veroorzaakt het hoge energieverbruik veel broeikasgassen en is dus slecht voor het klimaat.''
Volgens de organisaties zijn investeringen nodig in isolatie, dubbelglas en zuinige CV-ketels maar zijn slechts weinig verhuurders bereid in deze maatregelen te investeren. Argumenten om niet te isoleren als 'te duur' of 'de woningen gaan gesloopt worden' vinden de organisaties "geen hout snijden; de kosten kunnen vaak binnen vijf tot tien jaar zijn terugverdiend en daadwerkelijke sloop laat vaak jaren op zich wachten.
De Woonbond en Natuur en Milieu vinden het hoopgevend dat de corporaties hebben aangegeven in tien jaar tijd ongeveer 20 procent energiebesparing te willen realiseren.
Bron: ANP

Meer over:

nieuws - milieu
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.