Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Meimaand is orchideeënmaand

  •  
28-05-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
wildeorchidee.jpg
De komende maanden zullen diverse orchideeën in bloei komen. Omdat de bloei van veel planten met circa twee weken vertraagd is vergeleken met de afgelopen jaren, zullen we ook nog even kunnen genieten van soorten die normaal gesproken alleen in mei te zien zijn. Maar waar staan welke soorten, en hoe herken je ze?
Vroegbloeiende soorten
Normaliter zouden er nu al volop bloeiende orchideeën gemeld zijn. Doordat de natuur dit jaar met circa twee weken is vertraagd, kunnen we deze mei langer genieten van vroegbloeiende soorten. Net als in 2012 werd dit jaar de eerste bloeiende orchidee gezien op Vlieland.
Komende tijd
Het ging om Kleine keverorchis (Neottia cordata) een kleine onopvallende soort die alleen op enkele Waddeneilanden voorkomt. Welke orchideeën bloeien er de komende tijd?
Bericht uitgegeven door Werkgroep Europese Orchideeën
Lees verder op Natuurbericht.nl
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.