Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Mei zeer koele maand

  •  
31-05-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
berkinbloei_01.jpg
Mei 2010 is op de negende plaats in de rij van koelste meimaanden sinds 1901 terecht gekomen. In De Bilt werd dit jaar een gemiddelde temperatuur van 10,5 graden Celsius gemeten, tegen een langjarig gemiddelde van 12,7. Op de eerste plaats in deze rij staat mei 1901 met een gemiddelde temperatuur van 9,4 graden. Dat heeft weerinstituut het KNMI maandag laten weten.
De landelijk laagste temperatuur, min 2,3, werd gemeten op 5 mei op de vliegbasis Twente. Tijdens de Pinksterdagen (22-24 mei) was het het warmst, in het zuidoosten van het land zelfs zomers warm (maximumtemperatuur 25 graden of hoger), met in Ell op de 24e een maximum van 27,1.
De meteorologische lente (maart, april, mei) was dit jaar de koudste in vijftien jaar. De gemiddelde lentetemperatuur (maart, april, mei) was in De Bilt met 8,9 graden precies gelijk aan het langjarig gemiddelde.
Bron: ANP

Meer over:

nieuws - natuur
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.