Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Megavarkenshouderij stap dichterbij

  •  
13-05-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
biggetje_14.jpg
De milieuvergunning die het college van gedeputeerde staten van Limburg heeft verleend voor een megavarkenshouderij in Grubbenvorst blijft grotendeels in stand. Dat heeft de Raad van State woensdag geoordeeld.
30.000
De hoogste bestuursrechter bepaalde wel dat er 1120 varkens minder mogen worden gehouden dan waarvoor eerder een vergunning werd verleend. Het veebedrijf in Grubbenvorst wil in het enorme stallencomplex zo'n 1 miljoen kippen en 30.000 varkens onderbrengen.
Onder meer Wakker Dier en Vereniging Behoud de Parel hadden beroep aangetekend tegen de milieuvergunning. Tegen de uitspraak van woensdag is geen hoger beroep mogelijk. Op dit moment lopen er nog twee zaken over natuurvergunningen, voor zowel de varkenshouderij als de vleeskuikenhouderij.
Bron: ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.