Sfeerfoto van Vroege Vogels

Vroege Vogels

Natuur, milieu, klimaat en dierenwelzijn in Nederland staan centraal. Als 'advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu' maakt Vroege Vogels zich al meer dan 40 jaar hard voor een groener Nederland.
Vroege Vogels

Meeuwen vallen mensen aan

1 jul 2009
  •  
leestijd 1 minuten
mantelmeeuw-klein.jpg
De meeuwen in Duitsland worden steeds agressiever. Bij gemeentes aan Noord- en Oostzee komen tal van klachten binnen van toeristen die door onbeschofte vogels van eten zijn beroofd.
Meeuwen proberen mee te pikken van broodjes haring, patat, pizza, ijs en andere etenswaar, aldus Bild, de grootste Duitse krant, woensdag. Er is sprake van taferelen die herinneren aan The Birds, de beroemde horrorfilm van Alfred Hitchcock uit 1963, waarin agressieve meeuwen en andere vogels een Amerikaans stadje teisteren.
Natuurbeschermers proberen het publiek gerust te stellen: ,,Als meeuwen aanvallen, is dat gericht op voedsel, niet op mensen.'' Probleem is echter dat veel meuwen eraan gewend zijn geraakt dat zij door mensen gevoerd worden. ,,Zij kunnen niet het verschil maken of mensen iets vrijwillig geven of niet.'' De gemeente Westerland op Sylt, het grootste Duitse Waddeneiland, heeft al een verbod afgekondigd op het voeren van meeuwen.
Bron: ANP

Meer over:

,

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.