Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Meeste zonne-energie opgewekt in het oosten

  •  
31-07-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
zonnecellen.jpg
Oost-Nederland loopt voorop als het gaat om opwekken van zonne-energie. Dat blijkt woensdag uit cijfers van de gezamenlijke energienetbeheerders.
In Nederland zijn nu 93.233 zonnepaneelinstallaties, aldus brancheorganisatie Netbeheer Nederland. Dat komt neer op een vermogen van 347 megawatt.
Uit het overzicht blijkt dat in gemeenten in Gelderland en Overijssel veel zonne-energie wordt opgewekt. Daarna volgt de provincie Noord-Brabant. In het noorden van Nederland en in de Randstad zijn veel minder zonnepanelen.
De netbeheerders registreren naast zonnepanelen ook andere installaties die energie opwekken. Het belangrijkste doel van deze registratie is om de impact van het opwekken van duurzame energie in beeld te brengen en het energienet zo geschikt te houden voor teruglevering.
Naast de 93.233 zonnepanelen zijn er onder meer 122 biogas- en 971 windinstallaties.
Bron: ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.