Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Meerderheid in Noorden voor kernenergie

  •  
25-03-2009
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
kernenergie_kernreactor_ker_03.jpg
Een meerderheid van de bevolking van Noord-Nederland is voorstander van kernenergie. Dat blijkt uit een opinieonderzoek uitgevoerd door het Dagblad van het Noorden en de Rijksuniversiteit Groningen, waarvan de resultaten woensdag bekend zijn gemaakt.
Bijna 60 procent van de ondervraagden vindt het aanvaardbaar wanneer er een kerncentrale zou worden gebouwd in de Eemshaven. De resultaten van het onderzoek duiden op een kentering in de mening van de noorderlingen over kernenergie. Kerncentrales worden gezien als noodzakelijk voor de energievoorziening van Nederland. De vakgroep sociologie van de universiteit en het dagblad doen elk jaar onder de naam Barometer van het Noorden onderzoek naar de leefbaarheid in Groningen en Drenthe.
Van de ondervraagden gaf 57 procent aan kerncentrales noodzakelijk te vinden voor de Nederlandse energievoorziening. De provincie Groningen heeft tot nu toe als beleid dat er geen nieuwe kerncentrales mogen komen in de provincie zolang er geen goede oplossing is voor het radioactief afval. De Eemshaven is een van de drie locaties in Nederland die in beeld zijn als mogelijke vestigingsplaats voor een eventuele nieuwe kerncentrale in Nederland. De andere twee locaties zijn de Maasvlakte en Borssele.
Bron: ANP

Meer over:

nieuws - milieu
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.