Sfeerfoto van Vroege Vogels
Vroege Vogels
Vroege Vogels

Elke vrijdag vanaf 19.50u opnpo2

Elke zondag van 7 uur tot 10 uur op

Natuur, milieu, klimaat en dierenwelzijn in Nederland staan centraal. Als 'advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu' maakt Vroege Vogels zich al meer dan 40 jaar hard voor een groener Nederland.
Vroege Vogels

Meerderheid bevolking tegen bont

2 sep 2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Nerts_veenfeiko.jpg

© Fotograaf: veenfeiko

Een meerderheid van de bevolking is tegen het doden van dieren voor bont. Uit een steekproef van het onderzoeksbureau Motivaction blijkt dat 84 procent van de Nederlanders tegen het doden is van dieren voor bont, stellen Bont voor Dieren en de Dierenbescherming woensdag. Deze organisaties lieten het opinieonderzoek uitvoeren, waaraan duizend mensen uit alle lagen van de bevolking meededen.
Hoger beroep
Donderdag dient in Den Haag het hoger beroep dat de Staat heeft aangespannen tegen het besluit van de rechtbank vorig jaar om de wet op het fokken van pelsdieren buiten werking te stellen, zodat er weer kan worden gefokt.
Overbodig product
"Dit onderzoeksresultaat toont opnieuw aan dat de overgrote meerderheid Nederlanders tegen het doden van dieren is, enkel voor een overbodig product als bont'', stelt directeur Frank Dales van de Dierenbescherming.
Bron: ANP

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar