Sfeerfoto van Vroege Vogels

Vroege Vogels

Elke vrijdag om 19.50 uur opnpo2

Elke zondag van 7 uur tot 10 uur op

Natuur, milieu, klimaat en dierenwelzijn in Nederland staan centraal. Als 'advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu' maakt Vroege Vogels zich al meer dan 40 jaar hard voor een groener Nederland.
Vroege Vogels

Meer windmolens nodig

22 jun 2017
  •  
leestijd 1 minuten
Windmolen Windenergie

© Windmolen - Bron Pixabay

Er moeten komende jaren meer windmolens op land gebouwd worden als het kabinet de doelstellingen uit het Energieakkoord van 2013 wil halen. Daarin was afgesproken dat er in Nederland in 2020 voor 6000 megawatt aan windmolens zou staan. De teller staat nu op 3297 megawatt. In drie jaar tijd moet er nog voor 2703 megawatt aan molens worden bijgebouwd. 

Norm

Het is niet waarschijnlijk dat deze norm voor 2020 wordt gehaald, denkt de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland volgens de Volkskrant. Voor de doelstelling tellen windmolens op zee niet mee. Minister van Economische Zaken Henk Kamp erkent dat het 'geen eenvoudige opgave' is om de doelstelling uit het akkoord na te komen.
Bron: ANP

Meer over:

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.