Vroege Vogels

Meer windmolens nodig

  •  
22-06-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Windmolen Windenergie

© Windmolen - Bron Pixabay

Er moeten komende jaren meer windmolens op land gebouwd worden als het kabinet de doelstellingen uit het Energieakkoord van 2013 wil halen. Daarin was afgesproken dat er in Nederland in 2020 voor 6000 megawatt aan windmolens zou staan. De teller staat nu op 3297 megawatt. In drie jaar tijd moet er nog voor 2703 megawatt aan molens worden bijgebouwd. 

Norm

Het is niet waarschijnlijk dat deze norm voor 2020 wordt gehaald, denkt de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland volgens de Volkskrant. Voor de doelstelling tellen windmolens op zee niet mee. Minister van Economische Zaken Henk Kamp erkent dat het 'geen eenvoudige opgave' is om de doelstelling uit het akkoord na te komen.
Bron: ANP

Meer over:

windmolens
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Reacties (1)

Maarten Reinboud Yolanda Jonker
Maarten Reinboud Yolanda Jonker25 jun. 2017 - 14:31

Oh ik vind het zo treurig dat zoiets ouderwets als windmolens nog nodig worden geacht. Die hakken gedurig vogels in mootjes. Ik heb wel eens een mooi plan gemaakt waarmee de hele wereld fossiele brandstof-loos kan worden. een heuse toekomstvisie. Misschien kan ik de redactie van VV er eens over enthousiasmeren. Ik mis de technische kennis er daadwerkelijk aan te 'rekenen'. /Maarten Reinboud

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.