Sfeerfoto van Vroege Vogels
Vroege Vogels
Vroege Vogels

Elke vrijdag vanaf 19.50u opnpo2

Elke zondag van 7 uur tot 10 uur op

Natuur, milieu, klimaat en dierenwelzijn in Nederland staan centraal. Als 'advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu' maakt Vroege Vogels zich al meer dan 40 jaar hard voor een groener Nederland.
Vroege Vogels

Meer vrijheid voor toezichthouders in Brabantse natuur

18 mei 2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Motorcross

© Bron: Pixabay

 Opsporingsambtenaren die in de buitengebieden van Noord-Brabant werken krijgen meer ruimte om toezicht te houden. Door afspraken tussen gemeenten, waterschappen, natuurbeheerders en de provincie mogen de ambtenaren nu ook optreden buiten hun eigen werkgebied. De partijen werkten twee jaar aan dit convenant.

Specifieke problemen

De natuurbeschermers in Noord-Brabant komen specifieke problemen tegen zoals de dump van drugsafval, stroperij en wildcrossers. Tot dusver hadden de bijzondere opsporingsambtenaren, waaronder boswachters, alleen toestemming om op te treden op het gebied van hun werkgever. " Ze kwamen in heterdaadsituaties terecht waarbij doorpakken of hulp bieden lastig werd '', zegt de Brabantse SP-gedeputeerde Johan van den Hout. " We lossen dat op door af te spreken onder welke voorwaarden opsporingsambtenaren op elkaars grondgebied mogen optreden. Veiligheid en effectiviteit worden zo vergroot."

Schade door wildcross

Vooral wildcrossen krijgt de komende jaren meer aandacht. Volgens de provincie zorgt de herrie van de motoren en de natuurschade die door de motorrijders wordt aangericht voor veel irritatie. 
Bron: ANP

Meer over:

toezicht, brabant

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar