Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Meer verkeerslichten Zuid-Holland 'tovergroen' voor trucks

  •  
05-09-2007
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
vv_newsimg_166772.jpg
De provincie Zuid-Holland gaat onderzoeken op welke plaatsen in de provincie de verkeerslichten 'tovergroen' kunnen kleuren voor vrachtwagens. Vrachtwagens verspillen veel brandstof bij het afremmen en optrekken bij een verkeerslicht. Een systeem dat hen automatisch groen licht bezorgt, moet deze uitstoot verminderen. Dat bleek vrijdag uit een rapport van de provincie.
Voor lijnbussen bestaat het systeem dat in groen licht voorziet al langer. In 2006 paste de provincie het tovergroen voor trucks al op een klein aantal plaatsen toe. De provincie Noord-Brabant maakt al enkele jaren gebruik van deze werkwijze.
Verladersorganisatie EVO juicht het initiatief van de provincie toe en hoopt dat het idee in de rest van het land navolging krijgt. ,,Tovergroen heeft niet alleen een positief effect op de doorstroming van het verkeer en de luchtkwaliteit. Ook het rijcomfort voor de chauffeur en de verkeersveiligheid verbeteren'', aldus een woordvoerder.
Bron: ANP
Lees ook 'Tovergroen in strijd tegen luchtvervuiling'> >

Meer over:

nieuws - milieu
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.