Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Meer sprinkhaansoorten door warmer klimaat

  •  
17-07-2009
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
sabel_sprinkhaan_site.jpg
Door het warmere klimaat zijn de afgelopen tien jaar zo'n vijf nieuwe soorten krekels en sprinkhanen naar Nederland gekomen. Dat stelt bioloog Roy Kleukers van het Leidse museum Naturalis. In totaal worden bomen, struiken en grassen in Nederland nu door 47 verschillende soorten van deze insecten bevolkt.
 
,,Als je langs de Waal bij Nijmegen loopt, kun je tegenwoordig de boomkrekel tegenkomen. Een paar jaar geleden hoorde je die alleen nog maar in Frankrijk'', zei Kleukers.
 
Andere nieuwkomers zijn het zuidelijk spitskopje, de sikkelsprinkhaan, de lichtgroene sabelsprinkhaan en de zuidelijke boomsprinkhaan. Krekels en sprinkhanen horen tot dezelfde groep insecten. Zij leven in de maanden juli, augustus en september. ,,De insecten zijn warmteliefhebbers. Nu het in Nederland warmer wordt, zul je ze hier dan ook vaker tegenkomen.''
 
Bron: ANP

Meer over:

nieuws - natuur
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.