Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Meer milieuvriendelijke vuilniswagens Noord-Nederland

  •  
24-05-2005
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
vv_newsimg_111846.jpg
De noordelijke afvalverwerker Omrin zet behalve in Friesland ook in Groningen voertuigen op koolzaadolie in. Dat heeft het bedrijf dinsdag bekendgemaakt. Het gaat om veegwagens en vuilnisauto's.
Sinds een halfjaar reden er al op proef drie wagens in Friesland. Dat bevalt zo goed dat er nu ook minimaal drie voertuigen in de provincie Groningen de weg opgaan. Daarnaast overweegt ook de gemeente Groningen serieus om over te stappen op vuilnisauto's op biobrandstof. ,,Koolzaadolie is beter voor het milieu en bovendien goedkoper'', aldus een woordvoerder van Omrin.
De wagens reden al in de gemeenten Leeuwarden en Achtkarspelen. De komende maand worden de alternatieve voertuigen ook ingevoerd in de gemeenten Winschoten, Scheemda en Bellingwedde. De koolzaadolie is afkomstig van Solar Oil, die onder meer de koolzaadmolen in Delfzijl exploiteert.
Bron: ANP

Meer over:

nieuws - milieu
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.