Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Meer kansen voor vleermuizen

  •  
01-07-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
vleermuis_20.jpg
Niet de klimaatomstandigheden zoals temperatuur en vochtigheid hebben een sterke invloed op het voorkomen van vleermuizen in de forten van de Nieuwe Hollandse Waterlinie, maar de grootte van de forten en de beschikbaarheid van schuilplaatsen. Dat concludeert een onderzoeksteam van Wageningen University, onderdeel van Wageningen UR, in het wetenschappelijke tijdschrift Ecological Applications.
Overwinteren
De forten van de Nieuwe Hollandse Waterlinie forten zijn belangrijke overwinteringsplekken voor grote aantallen vleermuizen. Het was lange tijd onduidelijk waarom deze vleermuizen precies deze plaatsen opzoeken om te overwinteren.
Hoge luchtvochtigheid
Zijn het de hoge luchtvochtigheid en de lage temperatuur waarom deze gebouwen door vleermuizen worden geselecteerd, of is het omdat ze vlak bij water en bos te vinden zijn?
Lees verder op Natuurbericht.nl
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.