Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Meer illegale kap in tropisch regenwoud door coronacrisis

  •  
22-05-2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Houtkap-vrij-gebruiken

© Bron: AnnemarieBon

De illegale kap in tropisch regenwoud in de wereld is in maart sterk toegenomen. Onderzoekers van natuurbeschermingsorganisatie WWF, het World Wide Fund for Nature, denken dat dit te maken heeft met de coronapandemie.

Vanuit de lucht

Uit satellietbeelden van de Amerikaanse universiteit van Maryland is duidelijk geworden dat in maart in tien onderzochte landen ongeveer 6500 vierkante kilometer regenwoud is verdwenen. Dat is ongeveer 150 procent meer dan een jaar eerder in die maand. "Alles wijst erop dat we bij de plotseling sterk toegenomen bosvernietiging te maken hebben met een corona-effect", aldus de studie van WWF.


Beheerders in de bossen hebben op dit moment door de coronacrisis andere dingen aan hun hoofd. Illegale houtkappers grijpen nu hun kans .


Bron: ANP

Meer over:

ontbossing
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.