Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Meer hulp ingeroepen voor mishandelde dieren

  •  
17-10-2005
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
vv_newsimg_143926.jpg
De Algemene Inspectiedienst (AID) van het ministerie van Landbouw en de Dierenbescherming komen steeds meer in actie voor mishandelde en/of verwaarloosde dieren. Zo heeft de Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming (LID) vorig jaar 2099 dieren in beslag genomen en 238 processen-verbaal opgemaakt tegen eigenaren, terwijl in 2003 nog 655 dieren in veiligheid werden gesteld en 202 processen-verbaal waren opgemaakt.
De LID komt vooral in actie bij meldingen over particulieren die hun dieren slecht of niet verzorgen. De AID concentreert zich op dieren in de landbouw, maar de twee diensten werken ook vaak samen. Een woordvoerster van de AID zei maandag dat de inspectiedienst van Landbouw vorig jaar het aantal werkuren bijna heeft verdubbeld tot 7600 voor het onderzoeken van meldingen over verwaarlozing en mishandeling.
Bron: ANP

Meer over:

nieuws - natuur
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.