Meer groenten op kindermenu
• 29-05-2013
• leestijd 1 minuten
De Vegetariërsbond roept restaurantketens op om hun maatschappelijke verantwoordelijkheid te nemen en meer gezonde en vleesvrije kindermenu’s aan te bieden. Uit onderzoek van de Vegetariersbond blijkt dat kinderen meestal alleen ongezonde keuzes hebben.
Ontbreken
In veel gevallen ontbreekt ook een vegetarische optie. Kindermenu’s bevatten doorgaans te weinig groente en te veel calorieën. Van de onderzochte restaurantketens presteerde Van de Valk het minst slecht, maar ook daar valt nog het nodige te verbeteren.
Gezond voorbeeld
Nederland maakt zich zorgen over obesitas terwijl restaurantketens vaak relatief makkelijk een goed en gezond voorbeeld kunnen geven. Daarnaast laten restaurantketens een kans liggen met het ontbreken van een vegetarische optie. Steeds meer ouders kiezen er namelijk voor om hun kind vegetarisch of flexitarisch op te voeden”, aldus Floris de Graad (directeur Vegetariërsbond).