Sfeerfoto van Vroege Vogels

Vroege Vogels

Elke vrijdag om 19.50 uur opnpo2

Elke zondag van 7 uur tot 10 uur op

Natuur, milieu, klimaat en dierenwelzijn in Nederland staan centraal. Als 'advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu' maakt Vroege Vogels zich al meer dan 40 jaar hard voor een groener Nederland.
Vroege Vogels

Meer groene stroom uit mest

4 okt 2016
  •  
leestijd 1 minuten
Mest_01.jpg
Minister Henk Kamp (Economische Zaken) wil dat meer melkveehouders de mest op hun bedrijf gaan omzetten in energie. Hij trekt volgend jaar 150 miljoen euro uit om er snel tweehonderd installaties, de zogeheten monovergisters, bij te krijgen die hiervoor kunnen zorgen.

Veel voordelen

De minister maakt dat dinsdag bekend bij de ingebruikname van een monovergister in het Friese Hinnaard. Kamp ziet veel voordelen aan het omzetten van mest in groene stroom en energie. ,,Een gemiddelde vergister biedt voldoende gas en elektriciteit voor ongeveer veertig huishoudens en levert daarmee een bijdrage aan het doel om in 2020 14 procent hernieuwbare energie te realiseren.’’
FrieslandCampina, waar meer dan 70 procent van de Nederlandse melkveehouders wordt verwerkt, is bereid de groene stroom en het gas dat op deze manier wordt opgewekt, af te nemen.
Bron: ANP

Meer over:

,

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.