Sfeerfoto van Vroege Vogels
Vroege Vogels

Vroege Vogels

Natuur, milieu, klimaat en dierenwelzijn in Nederland staan centraal. Als 'advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu' maakt Vroege Vogels zich al meer dan 40 jaar hard voor een groener Nederland.
Vroege Vogels

Meer groen in Maastricht

2 feb 2018
  •  
leestijd 1 minuten
StadsnatuurMaastricht-301--www.goosbronkhorst.nl

© Grote Gracht, binnenstad Maastricht - Foto: Goos Bronkhorst

Maastricht is een stad met jaarlijks miljoenen bezoekers, die er genieten van de bourgondische sfeer van het zuiden. Op dat gebied heeft de stad ook veel te bieden. Maar als het om groen en natuur in de stad gaat schiet de Limburgse parel aan de Maas tekort. Dat zeggen althans de mensen achter de Stadsnatuurvisie.
Dit is een collectief van vijftig Maastrichtenaren, dat zich op initiatief van het IVN, de Universiteit Maastricht en de gemeente heeft gebogen over het belang en de kwaliteit van natuur in de stad. De geformuleerde visie pleit o.a. voor een natuurnetwerk door de stad, wil dat de gemeente in alle planvorming de natuur ruimte biedt en zet een stip aan de horizon: in 2040 twee keer zoveel groen in de bebouwde kom dan nu het geval is. 
In Vroege Vogels laat de kartrekker van het collectief Stadsnatuur Maastricht Rob Jansen zien waar de groene kansen liggen.

Meer over:

stadsnatuur

Meer over dit onderwerp

Populair bij BNNVARA

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.