Sfeerfoto van Vroege Vogels
Vroege Vogels
Vroege Vogels

Elke vrijdag vanaf 19.50u opnpo2

Elke zondag van 7 uur tot 10 uur op

Natuur, milieu, klimaat en dierenwelzijn in Nederland staan centraal. Als 'advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu' maakt Vroege Vogels zich al meer dan 40 jaar hard voor een groener Nederland.
Vroege Vogels

Meer geld voor onderzoek Marker Wadden

8 mrt 2017
  •  
leestijd 1 minuten
Markerwadden.jpg
Het ministerie van Infrastructuur en Milieu trekt 1,5 miljoen euro extra uit voor onderzoek naar de Marker Wadden. In het Markermeer worden vijf kunstmatige eilanden aangelegd waar de natuur moet gaan floreren. Een eiland wordt toegankelijk voor natuurliefhebbers. De aanleg van het eerste eiland is in volle gang.
Minister Melanie Schultz (Infrastructuur en Milieu) bracht woensdag een bezoek aan het eerste eiland. "De Marker Wadden gaan ons een unieke schat aan nieuwe informatie opleveren. Daarmee versterken we de internationale koppositie van Nederland op het gebied van waterbouw en natuur."
Het is een initiatief van Natuurmonumenten. Overheden, bedrijven en particuliere organisaties waaronder Rijkswaterstaat en Boskalis werken samen in het project. De eilanden worden 800 hectare groot en moeten in 2020 klaar zijn. De kosten bedragen 75 miljoen euro waarvan de rijksoverheid nu 38,5 miljoen voor haar rekening heeft genomen.
Bron: ANP

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar