Sfeerfoto van Vroege Vogels
Vroege Vogels
Vroege Vogels

Elke vrijdag vanaf 19.50u opnpo2

Elke zondag van 7 uur tot 10 uur op

Natuur, milieu, klimaat en dierenwelzijn in Nederland staan centraal. Als 'advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu' maakt Vroege Vogels zich al meer dan 40 jaar hard voor een groener Nederland.
Vroege Vogels

Meer geld voor aardgasvrije wijken

30 sep 2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
nieuwbouw

© Bron Pixabay

Het kabinet stelt dit jaar 120 miljoen euro subsidie beschikbaar om woonwijken van het aardgas af te helpen. Dat is meer dan de 85 miljoen euro die daar eerder voor was uitgetrokken. Mede gezien het grote aantal aanvragen heeft minister Kajsa Ollongren (Binnenlandse Zaken) besloten om budget voor 2019 naar voren te halen.

Verduurzamingsprojecten

Door dat extra geld kunnen 27 gemeenten in plaats van de eerder gemelde twintig al dit jaar aan de slag met verduurzamingsprojecten. De bedragen die de uitgekozen gemeenten ontvangen, lopen uiteen ,,van een paar ton op Vlieland tot 7 miljoen in Purmerend'', aldus een woordvoerder van het ministerie.

Aardgasvrij

In het regeerakkoord staat dat tegen het einde van de kabinetsperiode 30.000 tot 50.000 bestaande woningen per jaar aardgasvrij moeten worden gemaakt. Voor nieuwe woningen wordt aardgasvrij de norm, tenzij dat tot grote vertragingen van nieuwbouwprojecten leidt.
In een eerder interview bij Vroege Vogels zei professor David Smeulders van de TU Eindhoven:  “Overhaast van het gas af gaan, is niet verstandig.” Het aardgasnet moet volgens Smeulders juist goed onderhouden blijven, zodat het in de toekomst voor waterstofgas gebruikt kan worden. Luister naar het interview
Bron: ANP

Meer over:

aardgasvrij

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar