Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

'Meer geld nodig voor natuurlijke klimaatbuffers'

  •  
28-11-2007
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
hondsbossche_zeewering.jpg
Er moet vaart worden gemaakt met het klimaatbestendig maken van Nederland. Na veel studie is het nu tijd om in de praktijk ervaring op te gaan doen met natuurlijke klimaatbuffers. Dat vindt Jan Jaap de Graeff, directeur van Natuurmonumenten.
Natuurlijke klimaatbuffers zijn gebieden waar de natuur zijn gang kan gaan en water de ruimte krijgt. Zo zijn bij Breda en Groningen extra waterbergingen voorzien. ,,Door de Eelder- en Peizermaden bij Groningen in te richten als klimaatbuffer, kan eenvoudig overtollig water worden vastgehouden. Je voorkomt zo herhaling van situaties als in 1998 toen het Groninger Museum na hevige regenval onder water kwam te staan'', aldus De Graeff.
De betrokken ministeries stelden eerder al 5 miljoen euro beschikbaar voor klimaatbuffers, maar volgens De Graeff is dat niet voldoende. ,,Voor de toekomst van Nederland is echt meer geld nodig''.
Bron: ANP

Meer over:

nieuws - natuur
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.