Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Meer duidelijkheid over wolf

  •  
07-08-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
wolf_40.jpg
Waar kwam de dode wolf die op 4 juli in de Noordoostpolder werd gevonden vandaan en hoelang heeft het dier in Nederland rondgezworven? Was ze alleen in de omgeving van Luttelgeest of verblijven in die buurt mogelijk nog soortgenoten?
Op die vragen geven drie onderzoeksinstituten woensdagmiddag antwoord tijdens een gezamenlijke bijeenkomst in Naarden. Daarbij is ook WolvenInNederland, een samenwerkingsverband van organisaties die de wolf graag zien terugkeren in Nederland. 
Naturalis stelde eerder al vast dat het gevonden dier 100 procent zeker een wolf was. De afgelopen weken is isotopenonderzoek gedaan om vast te stellen waar het dier geboren werd en waar ze de laatste weken van haar leven rond zwierf.
Deskundigen vermoeden dat de wolvin is weggezworven van haar roedel aan de Duitse kant van de grens bij Emmen. Onderzoeksinstituut Alterra heeft mede aan de hand van gevonden wolvenpoep geprobeerd uit te vinden of dat klopt. Het Dutch Wildlife Health Centre (DWHC) heeft de gezondheid van de dode wolf onderzocht.
Houd de website van Vroege Vogels in gaten voor het laatste nieuws en een videoreportage van de persconferentie.
Bron: ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.