Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Meer diervriendelijk vlees in de schappen

  •  
22-06-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
koe.jpg
De omzet van diervriendelijk geproduceerd vlees, kip en eieren is vorig jaar fors gestegen. Consumenten gaven daaraan in de supermarkt bijna twee keer zo veel geld uit; van 21,5 miljoen euro in 2008 naar 40,7 miljoen euro in 2009. Dit maakte minister Gerda Verburg (LNV) maandag bekend.
In percentages is de verkoop in de supermarkt van deze dierlijke producten gestegen van 0,7 procent naar 1,2 procent. Het vlees is te herkennen aan bijvoorbeeld het Beter Leven-kenmerk van de Dierenbescherming.
Als de verkoop van biologisch geproduceerd vlees, kip en eieren - wat ook diervriendelijker wordt geproduceerd - wordt opgeteld bij de resultaten, komen de verkooppercentages hoger uit. Dan is het percentage duurzaam geproduceerd vlees, kip en eieren 3 procent, aldus het ministerie van LNV.
Bron: ANP
Delen:

Praat mee

Onze spelregels.

0/1500 Tekens
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.

BNNVARA LogoWij zijn voor