Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Meer dan 1.000 restaurants tonen klant duurzaamheid

  •  
28-02-2012
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
60 keer bekeken
  •  
Restaurant.jpg
Meer dan 1.000 restaurants laten met een profiel aan hun gasten zien wat zij doen aan duurzaamheid. Hiermee krijgen consumenten steeds meer keuze. Het duurzaamheidsprofiel is ontwikkeld door voorlichtingsorganisatie Milieu Centraal samen met restaurantwebsite iens.nl en CREM, bureau voor duurzame ontwikkeling.
Amsterdam
Wie op zoek is naar duurzame restaurants kan het beste terecht in Amsterdam, waar 199 restaurants een duurzaamheidsprofiel hebben ingevuld. Daarna volgen Rotterdam, Den Haag en Utrecht. Ook onder gasten is het duurzaamheidsprofiel populair. De afgelopen vier maanden zijn de duurzame profielen op iens.nl meer dan 100.000 keer bekeken en is er ruim 5.000 keer binnen ‘uitgebreid zoeken’ specifiek op duurzaamheid gezocht.
Verbetering
De gemiddelde duurzaamheidsscore van de deelnemende restaurants is 48 procent. Er valt dus nog het nodige te verbeteren aan de hoeveelheid maatregelen die restaurants nemen. De meest genomen maatregelen zijn vegetarische gerechten serveren, seizoensgebonden producten gebruiken en biologische producten serveren.
Duurzaamheid
Het lijkt een niet te stuiten trend, aandacht voor duurzaamheid binnen de horeca. Jonathan Karpathios, chefkok bij restaurant Vork & Mes te Hoofddorp geeft aan waarom: “Duurzaam denken en ondernemen is vereist, met een toekomst waarin fossiele energiebronnen uitgeput raken en energieprijzen stijgen. Maar ook rundvlees productie zorgt voor veel CO2 uitstoot en bij vis staan vele soorten op uitsterven. Wij beseffen het in Vork & Mes goed en gelukkig onze gasten ook steeds meer. Het meest zichtbare is dan ook het matige gebruik van vlees en vis in ons verrassingsmenu dat wij serveren.”
Bron: Milieucentraal, CREM, iens.nl
Foto (cc) Kempinski Grand Hotel des Bains
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.