Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Bosbranden in Griekenland, Kroatië en Albanië

  •  
05-07-2022
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
525 keer bekeken
  •  
bosbrand_vuur_pixabay

© Pixabay

Het aantal bosbranden in Zuidoost-Europa neem toe. In Griekenland zijn inwoners van enkele plaatsen in het noorden van het schiereiland Peloponnesos geëvacueerd. Ook in Kroatië en Albanië woeden bosbranden.

De Griekse brandweer meldt dagelijks ongeveer honderd branden. Die leiden niet allemaal tot een grote brand, maar vanwege de harde wind is de brandweer erg waakzaam. Vorig jaar brandden tienduizenden hectaren bos af. Dit jaar helpen brandweerlieden uit andere EU-landen Griekenland om de branden zo snel mogelijk te bedwingen.

In de buurt van de centrale Kroatische stad Novak vatte afgelopen weekend een eikenbos van vijftien hectare vlam. De brandweer zette onder meer blushelikopters in. Ook op het eiland Brac bij Split brandde natuur af door de droogte.

In Albanië werd onder andere een gebied met olijf- en boomgaarden rond de havenstad Vlora getroffen, maar ook bosgebieden in het binnenland. Op sommige plaatsen naderden de vlammen ook dorpen.

Bron: ANP

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.