Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Meer bijen overleefden de winter

  •  
21-04-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
bee-1393893.jpg
De sterfte onder verschillende soorten Nederlandse bijen is in jaren niet zo laag geweest als afgelopen winter. Imkers verloren gemiddeld 6,5 procent van hun bijenvolken. In het voorgaande jaar was dat nog 10 procent, blijkt uit een gezamenlijk onderzoek van de universiteit in Wageningen, de Nederlandse Bijenhouders Vereniging en Naturalis.
De Honingbij
In 2011 lag de wintersterfte onder honingbijen zelfs op zo'n 20 procent. Dat steeds meer bijen de winter overleven komt volgens de onderzoekers doordat imkers er beter in slagen om de varroamijt te bestrijden. Deze parasiet zuigt het bloed op van bijen waardoor het insect ziek wordt en uiteindelijk doodgaat. De varroamijt is wereldwijd de grootste bedreiging van de honingbij. Afgelopen winter overleefden ook meer honingbijen door het zachte weer.
Bron: ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.