Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Media Markt stopt goudvissen in blender

  •  
02-06-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
111 keer bekeken
  •  
goudvis_01.jpg
Dierenrechtenorganisatie EDEV – Een DIER Een VRIEND – dient vandaag een klacht in bij Media Markt en reclamebureau JWT vanwege het dierenleed in haar nieuwste televisiereclame met betrekking tot het WK. Voor deze reclame zijn een paar goudvissen in een blender gestopt: een apparaat om voedsel te vermalen. Zulke ‘grappen’ zijn in strijd met de goede zeden. EDEV zal een klacht indien bij de Reclame Code Commissie.
“De goudvissen die in de commercial voor de gelegenheid in een blender gedaan zijn, dienen geen enkel doel. Dit soort beelden zullen bij sommige mensen zelfs suggereren dat een blender een grappig onderkomen voor goudvissen is,” aldus Geoffrey Deckers, voorzitter van EDEV, “goudvissen zijn, zoals elk ander levend wezen, erg gevoelige dieren en raken snel gestrest in een ronde en kleine omgeving. Met het evengoed walgelijke 'kunstwerk' van Marco Evaristti uit 2000 nog in gedachte, waarbij bezoekers uitgedaagd werden blenders met daarin goudvissen aan te zetten, wordt deze tv-commercial nog gruwelijker. Welke zieke idioot verzint zoiets!?”
Dieren worden vaak ingehuurd bij louche verhuurbedrijven en voor films of reclames misbruikt. Enkele jaren geleden heeft Ikea nog goudvissen in een vaas gehad in een advertentie, ook daar heeft EDEV tegen geageerd waarop Ikea ons berichtte dat nadien niet meer te zullen doen. EDEV ziet graag een verklaring van Media Markt en reclamebureau JWT Amsterdam tegemoet waarin zij aangeven in het vervolg geen dieren meer in reclames te zullen gebruiken.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.