Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Medewerkers TU/e gaan uit afvalhout tanken

  •  
15-11-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Hout-afval.jpg
De Technische Universiteit Eindhoven (TU/e) gaat haar afvalhout omzetten in brandstoffen. Een kleine demoreactor gaat van 40 ton hout benzine- en dieselvervangers maken. De universiteit heeft dat dinsdag aangekondigd.
Een eerste groep testgebruikers kan vanaf 2012 een schone dieselvervanger tanken aan een pompinstallatie. In ruil voor gratis brandstof werken ze mee aan onderzoek naar de effecten.
Behoefte
De demoreactor moet in 2015 werken en kan alle stroomaggregaten en dienstauto's voorzien van brandstof. Omdat de productie veel hoger zal zijn dan de behoefte van de universiteit is het de bedoeling dat later ook medewerkers van de TU/e aan de pomp gaan tanken.
Concurrerende prijzen
De universiteit wil aantonen dat het mogelijk is om tegen concurrerende prijzen brandstof te maken van eigen afvalmateriaal.
Bron: ANP
Foto: hepebo

Meer over:

nieuws - milieu
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.