Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Medaille voor 'waterprins' Alexander

  •  
03-06-2004
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Fallback image for card
Verdere integratie van de verschillene beleidsterreinen op het gebied van waterbeheer, milieu en ecologie is nodig. Dan kunnen de gevolgen van groeiende bevolking, economische en sociale ontwikkelingen en klimaatsveranderingen beter worden aangepakt. ,,Hoe eerder hoe beter.'' Dat zei prins Willem-Alexander in Praag.


De prins ontving daar de zilveren herdenkingsmedaille van de Karelsuniverseit. Hij kreeg deze onderscheiding vanwege zijn verdiensten op het gebied van het internationaal waterbeheer. Watermanagement moet multidisciplinair worden, aldus de prins. Bijvoorbeeld ook economen en juridische specialisten moeten er aan te pas komen. ,,En zelfs historici zoals ik.''


De onderscheiding wordt toegekend aan vooraanstaande internationale personen uit de wetenschap, de academische wereld en de publieke sector. Eerder werd de medaille ondermeer uitgereikt aan prins Charles, prins Phillippe van België, koning Harald van Noorwegen en dit jaar aan premier Guy Verhofstadt van België. (ANP)

Meer over:

nieuws - natuur
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.